The war for talent

Het afgelopen jaar kwamen er in Nederland volgens het CBS circa 200.000 nieuwe banen bij, de grootste banengroei sinds 2008. De verwachting is dat dit getal alleen maar verder gaat toenemen. Tegelijkertijd bevindt diezelfde arbeidsmarkt zich op een scharnierpunt. Er zijn nu vier generaties aan het werk: de babyboomers (1945 – 1960), generatie X (1961 – 1980), generatie Y (1981 – 1995) en generatie Z (1995 – nu). Die laatste groep staat aan het begin van hun carrière. Ze hebben een eigen achtergrond, een eigen wereldbeeld en eigen verwachtingen. Natuurlijk is dat niet de eerste keer, maar de huidige situatie is wel uniek. Hiërarchische structuren brokkelen af en een grote groep babyboomers gaat binnenkort met pensioen. Generaties hebben vaak andere verwachtingen van hun werkplek. Dat kan zorgen voor miscommunicatie, lagere productiviteit en conflicten. Een goede verstandhouding tussen generaties is daarom enorm belangrijk.

Generatie Y en Z

Vooral de nieuwe jonge talenten uit generatie Y en Z gedragen zich op de arbeidsmarkt anders dan hun voorgangers. Zij vinden zichzelf uniek en zijn erg omgevingsbewust. Bovendien zijn ze besluitvaardig en hebben zij een sterk ontwikkeld gevoel voor ondernemerschap en het signaleren en zakelijk afwegen van kansen in de markt voor zowel bestaande als nieuwe producten en diensten. Daarbij hebben zij het voordeel dat werkgevers mede hierom deze generatie maar wat graag wil binnenhalen.

Geef nieuw talent een keuze

De huidige starter op de arbeidsmarkt werkt en denkt digitaal. In mijn dagelijkse werk als Solution Sales Specialist Workplace merk ik steeds weer dat organisaties in alle vormen en grootte zich niet altijd bewust zijn van wat de nieuwe generaties belangrijk vinden. Vooral in de IT en met name de middelen die de medewerkers worden geboden sluiten hier niet tot nauwelijks op aan. Nieuw talent wil iets te kiezen hebben.

Zij hebben hun digitale identiteit al lang bepaald, ze zijn er immers mee opgegroeid. Veel van hen werken mobiel met een platform van hun eigen keuze. Daar stappen ze niet graag vanaf. Toch proberen organisaties met een verouderd IT-beleid deze generatie een hoek in te duwen waar ze niet willen zijn. Door bijvoorbeeld alleen een Windows platform te bieden en geen oog te hebben voor andere platformen zoals macOS, Chrome, Android of iOS. Die laatste twee zie ik de laatste tijd gelukkig wel steeds meer terug. Maar vooral macOS (vroeger OS X) met de daarbij behorende MacBook of iMac van Apple blijft bij veel organisaties nog een ondergeschoven kindje. Terwijl deze groep een sterke voorkeur heeft voor dit platform. Wil je bij de strijd om het talent de beste wapens hebben? Dan moet je een solide basis hebben waarbij Windows en macOS worden aangeboden en de IT-afdeling zich er comfortabel bij voelt.

MacOS feilloos integreren in uw bestaande IT-omgeving 

MacOS met Windows integreren is een combinatie die veel IT-professionals hoofdpijn bezorgt. Gebrek aan kennis is de meest genoemde reden om macOS buiten de organisatie te houden. Toch levert de integratie van macOS in de bestaande IT-omgeving voor de gehele organisatie voordelen op, mits men het integratieproces zorgvuldig uitvoert. In mijn Whitepaper: “MacOS feilloos integreren in uw bestaande IT-omgeving: Hoe doet u dat?”

beschrijf ik een stappenplan naar succes. Door het volgen van dit stappenplan ben ik ervan overtuigd dat u macOS prima naast een Windows omgeving kunt beheren. Hierdoor kunt u het nieuwe talent een keuze bieden. En dat zou nog wel eens doorslaggevend voor ze kunnen zijn.

Wilt u de hele whitepaper lezen? Via deze link kunt u hem downloaden: http://www.alwayson.nl/mac-as-a-service-whitepaper

Martijn Schraven

Solution Sales Specialist Workplace – Business Development @ Centralpoint

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde blogs

Posted by Marcel Joosten | 14 juni 2018
Waarom we vergaderen om te vergaderen (én hoe het anders kan)
We hoppen dagelijks van vergadering naar vergadering. Met duizenden tegelijk staan we elke dag in de file onderweg naar één...
Posted by Marcel Joosten | 14 juni 2018
AI: meer dan een huis-tuin-en-keukentoepassing?
In mijn vorige blog over Artificial Intelligence (“Wanneer digitaal menselijk wordt” ) las je dat AI een belangrijke factor is in...
Posted by Marcel Joosten | 14 juni 2018
Wanneer digitaal menselijk wordt
Al jarenlang is ‘mobile first’ een strategie waar veel bedrijven naar streven. Logisch, want een mobielvriendelijke en snelle website of...